Forel met amandelen en Provençaalse kruiden

Forel met amandelen en Provençaalse kruiden is een heerlijk gerecht die goed past bij gebakken courgettes in olijfolie, spinazie met room of een frisse salade. Je hebt het volgende nodig:


Ingrediënten

  • 50 gram amandelen;
  • 80 gram geschaafde amandelen;
  • 4 stukken citroen;
  • 1 eetlepel sherry-azijn;
  • 2 stukken citroen;
  • 4 forellen;
  • Provençaalse kruiden;
  • Peper;
  • Zout;
  • 2 eetlepels verse, gehakte peterselie;
  • Olijfolie.
Forel met amandelen en Provençaalse kruiden

Bereidingswijze

Haal verse forellen bij de visboer en laat ze gelijk schoonmaken. Bestrooi de binnenkant van de forellen met Provençaalse kruiden, zout en peper. Verwarm je braadpan op zacht vuur en voeg vier eetlepels olijfolie toe. Verwarm alvast je oven op 80-100 °C.

Bak in de pan de forellen minstens 6 tot 7 minuten aan iedere kant. Daarna kan je de forellen warm houden in de oven op een serveerschotel. Voeg in een andere pan de amandelen en amandelschaafsel toe samen met 1 eetlepel olijfolie zodat ze kunnen aanbruinen. Daarna bestrooi je ze met zout, peper en sherry-azijn.

Giet het amandelmengsel over de forellen en dien ze op met de stukken citroen. Heerlijk!


Andere recepten: